No flash player!

It looks like you don't have flash player installed. Click here to go to Macromedia download page.

CLOAKING

There are no translations available.

Kedves VAN-rajongók, egybegyűltek, kicsik és nagyok, hölgyeim és uraim!

Az utóbbi időben a honlapon nem nagyon jelent meg hír a zenekarról, ami szerencsére annak köszönhető, hogy június-július időszakban mintegy 9 alkalommal adott koncertet a VAN kerek e világon. Rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodtunk, mind kis hazánkban, mind pedig külföldön. Ezekről az élményekről készítettünk egy beszámolót az érdeklődő tömegek részére :)

 

2010.06.09 MagyaRock Est – Kassa, Szlovákia

Szerencsére elmondható, hogy a zenekar visszatérő vendége a felvidéki magyarságnak, és több ízben is szórakoztatta már a felvidéki magyarokat. Ennek volt egyik következő állomása Kassa, ahol a magyar diákok által szervezett buli keretében került sor több előadóval karöltve egy VAN koncertre. Ezekről a bulikról röviden annyit lehet elmondani, hogy szuperek. Kedvesen fogadnak, szeretettel megyünk, jó bulit lehet csinálni (erről egy kicsit később bővebben is), szóval mindent egybevetve, nagyon jó élmény.

 

2010.06.15 Medgyessy Ferenc Gimnázium szakképzős kiállítás - Debrecen

A koncert egy átlagosnak nem nevezhető helyszínen, a Medgyessy Múzeum belső udvarán került megrendezésre, ahol a koncertre egy kiállítást követően került sor (na meg egy nagy tányér csikósok által elkészített kitűnő slambuc után), úgyhogy bátran mondhatom, a koncert még el sem kezdődött, de már jól éreztük magunkat, köszönhetően a vendéglátóknak. A koncert rendben lement, majd a zenekar minden tagja kapott ajándékként egy-egy „házi készítésű” műremeket, amelyeket ezúton is köszönünk. A képeket nézegetve megállapítottuk, hogy azok képvilága igen-igen összecseng a zenénk által lefestett hangulatokkal…

 

2010.06.19 Középkori fesztivál - Beszterce, Románia

A zenekar lázasan készült a nyári külföldi megmérettetésekre, melynek egyik felejthetetlen állomása volt a besztercei középkori fesztivál. A hosszú út fáradalmai messze eltörpültek azon élmények mellett, melyet a helyszínen a rendezvény nyújtott. Napközben középkori fegyveres és maskarás bemutatók, felvonulások színesítették a programot, valamint a Bordó Sárkány előadása, mely igen korhű hangulatot teremtett. A koncertre este került sor, úgyhogy tekintve a korai érkezésünket, még nézelődésre, sörözgetésre, és bizony egy kis alvásra is volt időnk, tekintve hogy Beszterce azért nem a szomszéd település.

Nagyon kellemes meglepetést okozott a helyiek érdeklődése a rendezvény iránt, hiszen amerre a szem ellátott, csak embereket lehetett látni legfiatalabb gyermekektől a legidősebb korosztályig. Érződött a városon, hogy itt most valami történik. Bíztunk ezért abban, hogy remek közönségünk lesz az esti koncertre. A „gyanúnk” be is igazolódott. Eddigi pályafutásunk egyik legszebb számú közönsége gyűlt össze a koncertre, akik bő 1 órán keresztül hallgathatták a VAN zenekar magyar és angol nyelvű előadását. Igen, jól hallottátok, ugyanis a zenekar történelmi tettet hajtott végre azzal, hogy angolul adtuk elő a szerzemények részét. A közönség nagyon jól vette a produkciót, volt ott tánc, sikítozás, ugrálás, tapsolás, külön jó érzés volt a koncert után gratuláló magyar ajkú nézőközönség, úgyhogy egy nagyon jó koncertélménnyel tértünk haza Debrecenbe, még akkor is, ha a sok taps után rossz volt hallgatni azt a gyanús hangot az autó kerekei felől a hazafelé vezető úton :)

 

2010.07.02 Zenemplén Fesztivál – Hercegkút

A tavalyi fellépés után idén is meghívást kapott a zenekar a Zenemplén fesztiválra. Aki még nem járt ezen az eseményen, annak bátran ajánlhatom, hiszen igen szép, festői környezetben kerül sor minden évben a rendezvényre. A paprikáskrumpliról, és vendégváró pálinkáról, és a helyiek vendégszeretetéről már nem is beszélve :). Sajnos a koncert után nem nagyon tudtunk maradni, úgyhogy hazafelé vettük az irányt egyből, és maradt a mindannyiunk által imádott, és egyben nélkülözhetetlen pakolás…

 

2010.07.16 Prága Söröző – Lelesz, Szlovákia

Ezzel az eseménnyel a VAN zenekar életében egy olyam esemény jött el, amelyre mindig is vártunk: egy 5 állomásos turné egy hét leforgása alatt, melynek első helyszíne Lelesz volt, egy kis söröző, tele magyarokkal. Ennek megfelelően a koncert is nagyon jól sikerült, ezúton köszönjük a hangosítást, a kölcsön dobot is. A közönség teljesen megtöltötte a sörözőt, és nagyon jó kis hangulatot teremtett a koncert alatt. Természetesen a VAN koncertet követően sem állt meg az élet, és a következő zenekar nagyon jó kis táncos bulit hozott össze. Az est kerek egészéhez hozzátartozik még az a csodálatos kolbászrengeteg, amivel vendégül láttak, és bátran mondhatjuk, hogy életünk meghatározó kolbászai voltak azok :)

Az éjjelt a Karosi család vendégszerető családi házában töltöttük, akiket ezúton is üdvözlünk, és köszönjük nekik a vendéglátást.

 

201.07.17 Hellofolks – Lublin, Lengyelország

A Prága Sörözőt magunk mögött hagyva korán reggel indultunk tovább a világban, egészen Lublinig. Bár az úti cél nem volt olyan messze, lehet gyorsabban odaértünk volna, ha lett volna út. De nem volt, illetve volt, csak néha a normálisnál nagyobb volt a földmozgás, és az út úgy nézett ki, mint amit felrobbantottak, vagy ha nem a természet ereje, akkor meg az útépítő munkások tettek róla, hogy ne lehessen akadálytalanul közlekedni. Ettől eltekintve Lengyelország nagyon kedves látképet kínált, és biztosította, hogy a feltúrt utak ellenére kellemesen teljen el az a pár óra.

Az érkezést követően ösztönszerűen igen hamar megtaláltuk a koncert helyszínét, ahol már javában folyt a beállás procedúrája. Előbb-utóbb ránk került a sor, amikor is kisebb problémák ellenére mégiscsak el tudtuk kezdeni a koncertet, és a végére nagyon jól sikerült minden. A közönség nagyon jól „érezte” a zenénket, számos cd-t sikerült eladnunk, sok gratulációt kaptunk, sok aláírást adtunk, úgyhogy ez az este igencsak felejthetetlenre sikerült. Azonban reggelre kiderült, hogy mégsem olyan felejthetetlenek a dolgok, tekintve hogy reggel bizony akadtak homályos foltok az estéből J. Ez részben annak köszönhető, hogy az éjjelt Lublinban töltöttük, és ha már ott voltunk, kicsit kiengedtük a fáradt gőzt, és legyen elég annyi, hogy ez elég jól sikerült… :)

Másnapra jutott még egy kis városnézés is Lublinban, aztán irány haza, mert Hétfőn már mindenki a polgári hivatásának szentelte a napját.

 

2010.07.20 Zánkai Halásznapok és Borhetek – Zánka

Összesen 2 napja volt a regenerálódásra a zenekarnak, és újra útra keltünk, hogy egy kis kitérő után kedd kora délután megérkezzünk Zánkára, a mini-turné következő állomására. A kis kitérő azonban ezúttal szándékolt és igen kellemes volt köszönhetően Noémi vendégszeretetének, aki Budapesten vendégül látta a zenekart egy kis sütemény erejéig. (Ezúton is köszönjük a vendéglátást, és reméljük mihamarabb találkozunk végre koncerten is).

A Balaton mindig jól jön a hosszú út után, úgyhogy érkezést követően mindenki a víz felé vette az irányt. A hűsölést egy kis pihenés követte az árnyékban, amit néha egy-egy szúnyog, néha pedig a szomszédban focizó német turisták közénk vágott gumilabdája szakított meg. Őszintén mondom nem tudom melyik volt az idegesítőbb :)

Az esti koncert a Balaton partjától 6 méterre elhelyezkedő sátorban került megrendezésre, ami kitűnő látképeket eredményezett, melyből párat a honlapon is láthattok majd. A koncert rendben megtörtént, szép számú közönség előtt, de itt most inkább az „iszok egy kis finom bort, leülök, beszélgetek, és hallgatom a zenét” típusú nézőközönség volt, de szerencsére még így is sikerült egymásra találnunk. Igaz volt egy kivétel: egy Woodstockról itt ragadt, Rudi Völlert megszégyenítő frizurával rendelkező, igen ittas állapotban lévő osztrák turista, aki Mick Jagger néhány arcvonását is magán viselte, és hogy őszinte legyek, a mozgásával is a jó öreg Rolling Stones frontemberére emlékeztetett. De a derültségen kívül több „kárt” nem okozott :)

A koncertet követően természetesen a jó borok is sorra kerültek, majd tiszteletünket tettük a zánkai táborban, amiről az idősebbek talán többet tudnak, sőt többet is jártak ott, mi pedig már csak az utókornak megőrzött történetek hallhattuk az úttörő táborról.

 

2010.07.21 Gombaszögi Nyári Tábor – Krasznahorkaváralja, Szlovákia

És eljött a koncert, amit már a 2009-es fellépés óta emleget a zenekar: A Gombaszögi Nyári Tábor. Ezt hosszan lehetne ecsetelni, hogy miért is, de aki még nem volt ott, az úgysem érzi, úgyhogy ehhez ott kell lenni. Az út félelmetes meleg időben telt, amit ellensúlyozott a hegyek által nyújtott látkép. Erre rátett még egy lapáttal az, amikor az egyik kanyar után kibontakozott előttünk a Vár is. Mondanom sem kell, gyönyörű látvány. A táborba szépen csendben megérkeztünk, és örömmel láttuk, hogy sok ismerős arc visszaköszön a tavalyi buliból. Egy pár szót váltottunk a táborlakókkal, majd szépen lassan indult a pakolás.

A tábor egyébiránt látható fejlődésen ment át tavaly óta, profi színpaddal, népesebb táborral vártak minket, egyedül egy valami nem változott, ez pedig a jó hangulat, és az a szeretet, amellyel fogadtak minket.

A pakolás és színpadi beállás világrekord idő alatt megtörtént, így mindenkinek jutott még ideje megkóstolni a vacsorára készített lecsót is. A koncert kis csúszással megkezdődött, de az élmény mindenért kárpótolt. A táborlakók tomboltak, táncoltak a koncert alatt, ordították a szövegeket, és a „visszataps” is megvolt annak rendje és módja szerint, hiszen a koncert nem érhetett végett Fent és Lent nélkül. Már tavaly is meglepődött a zenekar, amikor a közönség teli torokból üvöltötte a refrént, de ezt most idén sikerült felülmúlni, úgy hogy azon az estén a zenekar és a közönsége feltétel nélkül egymásra talált.

A koncertet követően még a Belga adott egy koncertet a tábornak, de elkövették azt a hibát, hogy a koncertet követően azonnal távoztak. Mi okosabbak voltunk, és maradtunk végig, így egy hatalmasat buliztunk a táborlakókkal.

Másnap reggel ismerős dallamok keltettek minket, hiszen a tábor a már említett Fent és Lent című szerzeményre kel minden reggel pontban 9-kor. Még lett volna lehetőség menni a világ minden irányába, hiszen különböző programok voltak, de nekünk az útirányt ha fájó szívvel is, de hazafelé kellett venni, egy újabb kihívás felé a Campus fesztivál képében. De cserébe az egyik táborlakót magunkkal hoztuk, hogy ő is részt vehessen a Campuson…

 

2010.07.22 Campus fesztivál  Debrecen

A Campus fesztiválon hazai pályákra eveztünk, ahol is a Főtéren kaptunk lehetőséget a fellépésre. A tavalyival ellentétben a beállás és a színpadi beállítás profi volt, igen rövid idő alatt igen jól sikerült beállítani a rendszert. Az 5 órás kezdés miatt még igen erőteljesen sütött a nap, ami kisebb rosszullétet okozott, de szerencsére nagyobb probléma nem történt. A koncert nagyon jól sikerült, kellemes nézőközönség volt jelen, és mi is egyértelműen úgy vélekedtünk, hogy valami hasonló produkciót képzelünk el, amikor VAN koncertre gondolunk.

Ezzel az állomással véget is ért a mini turné, ami igen fárasztó volt, de az biztos, hogy megérte, augusztusban folytatása következik, minden jót nektek, találkozunk még…